Combaterea Mucegaiului si a Igrasiei | Firma Constructii Civile si Comerciale Bucuresti si Judetul Ilfov

Combaterea Mucegaiului si a Igrasiei

     

  • Sporii de mucegai sunt prezenti mereu in mediul nostru, iar atunci cand gasesc un loc propice se dezvolta, infloresc.
  • Daca va ganditi sa va construiti casa, aveti grija cum va orientati in planul casei, bucataria si baile, intotdeauna pe partea unde bate soarele cel mai mult, evitati nordul, ca si punct cardinal, pentru ca este umbros. 
  • Sfat esential: izolati-va casa cu termo si hidroizolatie. Polistiren, neaparat mai mare de 10 cm, altfel nu se simte nicio diferenta. Hidroizolatia(folii din carton bitumat, aluminiu, materiale plastice etc.) la fel, ceva de calitate si cat de mult e nevoie, ca sa nu fie nevoie sa o luati de la inceput cu fundatia. Tamplarie de calitate, la fel si tencuiala decorativa.
  • Alt lucru esential este echipa de muncitori care va face casa, este important sa foloseasca corect materialele de constructii. Aveti grija la imbinarile dintre materiale, pentru ca acolo apar puntile termice, care permit dezvoltarea mucegaiului si a igrasiei (polistirenul se pune ca parchetul, nu trebuie sa apara imbinarea in cruce dintre placi).
  • Ventilatia este esentiala pentru casa, va recomand sistemul de ventilare general pentru casa sau metoda traditionala, deschisul larg al geamurilor, mai ales cand este soare. Aveti grija ca nu este de ajuns sa va placati casa cu felurite materiale izolante, daca nu aveti ventilatie in casa.
  • Si inca un sfat: stergeti praful si mentineti curatenia. Praful este mediul ideal pentru sporii de mucegai. Este bine sa aveti hota la bucatarie si un sistem de ventilatie in bai, daca nu aveti geam la baie.
  • Daca aveti deja mucegai/igrasie in casa, inseamna ca ceva este in neregula cu izolatia casei(poate imbinarile nu sunt bune in acel loc sau materialele hidroizolante sunt slabe calitativ). Exista numeroase solutii pentru distrugerea mucegaiului, insa sunt pentru moment, ulterior, mucegaiul o sa reapara. Trebuie sa gasiti sursa problemei si sa o stopati, chiar daca acest lucru inseamna sa ajungeti la caramida si sa refaceti structura peretului. 
  • Va recomand sa apelati la o firma de constructii, care se poate ocupa de aceasta problema, cu usurinta si profesionalism.