Montarea Polistirenului pentru Fatada | Firma Constructii Civile si Comerciale Bucuresti si Judetul Ilfov

Montarea Polistirenului pentru Fatada

 Montarea Polistirenului pentru Fatada

MATERIALE NECESARE:
1. POLISTIREN  EXPANDAT 

2. Adeziv si masa spaclu
3. Profile de colt
4. Plasa armare;
5. Dibluri polistiren
6. Amorsa;                                                            

UNELTE NECESARE:
1. Bidinea;
2. Ciocan;
3. Bormasina;
4. Drisca zimtata si spaclu;
5. Cutter;
6. Nivela cu bula de aer;
7. Drisca cu burete;

CE TREBUIE FACUT?

Pregatirea suprafetei
  • Peretele trebuie bine curatat de praf si apoi spalat cu jet de apa sub presiune. Lasati apoi sa se usuce perfect. Peretii foarte absorbanti (ex. BCA) trebuie tratati in prealabil cu grund pentru ca mortarul care fixeaza placile sa nu se usuce prea repede. 

    Aplicarea mortarului pe placi

    • Preparati intr-un recipient mortarul, respectand cantitatile pentru amestec. Aplicati mortarul in jurul placii sub forma unei benzi cu o latime de 3-4 cm. In centru, asezati cateva gramajoare cu un diamentru de aproximativ 8 cm. In urma presarii trebuie ca mortarul sa ocupe 40 % din suprafata placii. 

    Pozitionarea placilor pe perete

    • Aplicati placile una langa alta, incepand de la baza peretelui, de la un colt, mergand pana la partea superioara a peretelui mentinand o linie dreapta. Miscati placa aplicata pana ajunge sa se fixeze bine langa celelalte placi. 

    Fixarea placilor in dibluri

    • Cand adezivul se usuca(cam in 12 ore de la lipire) placile de polistiren se fixeaza cu dibluri. Aveti grija sa nu iasa in afara placilor de polistiren capetele diblurilor. Se infig bine in perete folosind un ciocan. Dibluirea se face cu cel putin 6 dibluri pe mp. Lungimea diblurilor trebuie aleasa in asa fel incat la peretii cu caramida plina, diblurile trebuie sa intre minim 5 cm in zidarie, iar la zidaria goala, diblurile trebuie sa intre minim 8 cm.

     Aplicarea mortarului de fixare

    • Dupa intarirea mortarului cu care s-au fixat placile trebuie aplicat stratul protector cu plasa de armare. Pentru aceasta se aplica un strat de mortar pe o suprafata de aproximativ 1 m in partea superioara a peretelui de care se va prinde plasa care mai apoi se va derula pana jos la soclu. 

    Prinderea plasei de armare

    • Plasa de armare se acopera cu un strat de mortar incepand din centrul plasei si apoi spre margini. Acest strat protector trebuie sa acopere plasa in intregime. Grosimea stratului trebuie sa fie de aproximativ 3-5 mm. 
    • Colturile cladirii fiind predispuse lovirii, trebuie sa montam coltare metalice pe o inaltime de 2 m de la sol. Astfel colturile cladirii vor fi protejate de actiunile mecanice. 

    Netezirea suprafetei

    • Suprafata stratului protector se poate netezi inainte sa se usuce. Folositi o drisca cu burete sau o bucata de polistiren. Indepartati astfel toate imperfectiunile ramase dupa aplicarea stratului protector. Dupa uscare, suprafata este gata de aplicarea vopselei decorative.